Kontakt oss

Kontakt

DAGLIG LEDER

Kristoffer Mosfjeld

TELEFON
48 20 50 66

E-POST
post@telemarkfestivalen.no

ADRESSE
Telemarkfestivalen
Gullbringvegen 34
3800 Bø

 

MARKNADEN PÅ TORGET

Utstillarar som ønskjer å melde seg på Torgfestivalen kan kontakte:

Marita Kristina Valkeinen

41 61 13 93

maritavalkeinen@hotmail.com

 

Om Telemarkfestivalen:

Telemarkfestivalen er ein internasjonal folkemusikkfestival som vert arrangert i Bø i Telemark over fire dagar i august. Festivalen vart arrangert for første gang i 1990 og har vore arrangert hvert år siden. Festivalen har 4000–6500 besøkande kvart år. Festivalen arrangerar også konserter i Bø resten av året.

Telemarkfestivalen har norsk folkemusikk som basis, men har også ein viss andel utenlandske artistar i sitt program. Festivalen har lagt vekt på å både presentere tradisjonell folkemusikk og kombinasjoner av gammalt og nytt gjennom konsertar, sessions og bestillingsverk. Det er også en omfattande kurs- og forelesingsverksamd knytta til festivalen.

Festivalen har eit sekretariat beståande av dagleg leiar Kristoffer Mosfjeld. Øvrig drift er basert på frivillig arbeid. Sittande styreleier er Terje Kili.

 

Sagt om Telemarkfestivalen:

«Her jublet bluesfrelste sekstiåttere, musikalske feinschmeckere, gammelrockere og ungdommer med Rolling Stones-konserten ennå ringende i ørene sammen med hardingfeleentusiaster, tradisjonelle kirkegjengere, visevenner, kvedere og gamle spelemenn fra Telemark og Setesdal». – Per Holtung, Spelemannsbladet.

«Bø var ei kokende heksegryte av folk på lørdag. Alt som kunne krype og gå hadde tatt turen til området rundt kommunehuset, hvor det foregikk noe til enhver tid. På hvert hjørne satt musikere i samtaler over sine instrumenter, mens andre sol an tonen for å sette en ekstra spiss på den allerede gode festivalstemningen». 
– Marianne Johannessen, TA.

«I ei tid med stadig nye anslag mot minoriteter og folk fra andre kulturer, så representerer de internasjonale folkemusikkfestivalene ei kulturell motgift.»
– Veslemøy Fjerdingstad, Klassekampen.

«Telemarkfestivalen er noe langt mer enn en navlebeskuende sammenkomst for puritanske elskere av tradisjonsmusikk».- Olav Graasvolden, Varden.

«Den har samlet folk fra hele landet og fra utlandet til fredelig sameksistens og kulturutveksling, samtidig som den har vært en scene for unge talenter som ellers ikke ville fått en slik mulighet til å prøve seg». – Tidlegare kulturminister Ellen Horn.

«Denne festivalen vil mobilisere kulturforståelsen. For fremgangen skjer i samspillet og der er Telemarkfestivalen viktig som budbringer». – Kohinoor Nordberg.

«Og det er overmåte verdifullt når Telemarkfestivalen legger vekt på å utvikle kontakten med andre nasjoner gjennom folkemusikkuttrykket.» – Kåre Willoch

«Jeg aner noe av kulturlivets magiske krefter etter å ha opplevd litt av Telemarkfestivalens første dag» – Prinsesse Märta Louise.

Henta frå boka «Fy fela for ein festival – 20 år med Telemarkfestivalen» skrive av Kjell Bitustøyl.